2009. november 23., hétfő

Poker Maps

A Poker Maps  azzal a céllal jött létre, hogy a pókerrel kapcsolatos teóriákat,technikákat struktúrákba foglaljuk és a teljesség igényével letisztázzuk.

Ehhez a feladathoz webes alkalmazásokat fogunk használni, mely központja egy mindmapping alkalmazás, nevezetesen a MindMeister.
Íme egy gyors áttekintő ábra a Poker Maps felépítéséről:





1. MindMeister
A MindMeister a Poker Maps lelke, a fejünkben lévő struktúrákat ide fogjuk leképezni térképek formájában. Több térkép is van, attól függően, hogy a teóriákat és technikákat mely aspektusból közelítjük meg. Ezek a térképek a blog jobb oldalán mindig láthatóak.

2. Blog

A blog biztosítja azt a felületet, mely elérhetővé teszi az összes információt.

3. Legutóbbi map változások listája

A térképeken lévő tartalmi változásokról tudnunk kell, hiszen nem nézhetjük végig minden nap az összes térkép összes node-ját. Ezért a blog jobb oldalán mindig láthatjuk a térkép változásait időrendi sorrendben.

4. Cikkek

A cikkek lehetnek önálló tartalmak bármely témában, de lehetnek a térképen lévő node-oknak a kifejtései is. Ebben az esetben a térkép node-ján egy link van, mely a blog megfelelő postjára mutat.

5. Vitafal
A cikkek tartalma nincs kőbe vésve. Bármikor javíthatunk rajtuk, vagy kiegészíthetjük, esetleg teljesen újraírhatjuk. Ehhez a blog-postokhoz tartozó üzeneteket fogjuk használni, itt jelezhetjük észrevételeinket ill. vitázhatunk a post tartalmáról.

6. Rapidshare, Youtube, stb...
A tartalmak minőségét növelhetjük, ha a blog mellett egyéb szolgáltatásokat is használunk. Ha fájlokat akarunk elhelyezni a postban, akkor Rapidshare-en kell eltárolni azt. Bizonyos videok/audiok elhelyezésére a Youtube-ot használjuk.

Az alkalmazás zárt, tehát nincs jogosultsága mindenkinek hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése